رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: تمامی استخر ها برای شروع کار باید مجوز سلامت دریافت کنند و با استخر های بدون مجوز برخورد قانونی شده و اگر نگاه سلامت محور در اداره ورزش استان پررنگ تر شودو تعامل با مراکز بهداشت بیشتر شود، همه مشکلات برطرف می شود.

شریفی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری ایپنا در خوزستان با بیان این که در حوزه بهداشت تنها متولی هستیم اما تامین کننده نیستیم اظهار کرد: اگر تمامی ساختارهای بخش بهداشت و درمان در اختیار دانشگاه علوم پزشکی یا مرکز بهداشت غرب اهواز قرار گیرد ما در بخش سلامتی می توانیم ۲۰ درصد نقش داشته باشیم .

وی با بیان این که ۸۰ درصد سلامتی در قالب همکاری بین بخشی است افزود: باید در راستای توانمند سازی سازمان ها، اعتماد سازی صورت گیرد و برنامه هایمان تداوم داشته باشد  و در کنار تداوم برنامه هایی که انجام می دهیم نظارت و ارزشیابی را نیز به درستی انجام دهیم.

رئیس مرکز  بهداشت غرب اهواز ادامه داد: با بررسی های انجام شده در خوزستان حدود ۸۰ درصد بانوان و بالغ بر ۸۵ درصد از آقایان از تحرک لازم برخوردار نیستند.

وی بیان کرد: اگر حدودا ۳۵ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی داشته باشیم، تنفس مان کند شده و ضربان قلب افزایش پیدا کند ، بدن شروع به عرق کردن کرده و می توان گفت ورزش کرده ایم.

شریفی گفت: روزانه یک فرد در خوزستان یا هر جای کشور حداقل در طول هفته باید ۱۵۰دقیقه معادل روزانه ۳۰الی۴۵دقیقه ورزش کند که این ورزش کردن در درجه اول سلامت جسمی ما را برقرار می کند و دوم این که سلامت روانی ما تامین می شود.

وی ادامه داد:سلامت روانی ما به دلیل ترشح هورمون هایی نظیر آندورفین که هورمون هایی نشاط آور هستند، بوده و سلامت اجتماعی ما را بر قرار می کند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: متاسفانه خوزستان به دلیل بحث ریز گرد ها شرایط خاصی دارد و در این فصل گرمای شدید نیز به این پدیده اضافه می شود و نبود فضای سبز کافی برای محیط ورزشی همگی شرایط را برای عدم استقبال شهروندان به همراه آورده است.

وی تصریح کرد: باتوجه به این شرایط استخرها یکی از اماکن ورزشی مناسب در چنین وضعیتی است که باید این بستر را برای شهروندان ایجاد کرده و توسعه دهیم.

شریفی گفت: اکنون تعداد استخرها  در اهواز برای ظرفیتی که در استان است کافی نیست و به همین دلیل شاید تعداد افرادی که وارد استخر ها در هر سانس می شوند بیشتر از حد مازاد باشد و این شرایط مازاد می تواند طبعات منفی در حوزه سلامت به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: در مرکز بهداشت بر مبنای رسالتی که داریم در فصل تابستان بین ۱۵ تا ۴۵ روز یک بار از استخرهای اهواز بازدید می کنیم.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت:امسال در بحران بی آبی به سر می بریم و به طبع آب استخر ها هم تحت شعاع قرار می گیرند و اگر میزان آبی که وارد حوضچه های استخر می شود  آب سالم و بهداشتی نبوده و کلر مورد نیاز را نداشته باشد و از نظر میزان کدورت و شفافیت کمترین حد ممکن را داشته باشد مشکلاتی را برای سلامت شهروندان ایجاد می کند.

وی ادامه داد: اولین کاری که امسال در دستور کار قرار دادیم، از تمام مدیران استخر ها و نجات غریق استخر ها در مرکز غرب اهواز دعوت شد تا در یک کارگاه آموزشی در راستای توانمند سازی و آموزش مهارت ها شرکت کنند که هرکدام از کارشناسان که در حوزه استخر ها کار کند به عنوان یک سفیر سلامت باشد.

شریفی بیان کرد: تمام استخر ها باید از رختکن برخوردار باشند، رختکن را به این دلیل می گوییم که آن لباس کار که دارند بعضی ها شغل های متفاوتی دارند کار های متفاوتی را انجام می دهند اگر این شرایط را رعایت کنند یک رختکن مناسب داشته باشند، آلودگی را از محیط کار و محیط بیرون به سمت درون استخر نخواهند آورد.

وی ادامه داد: مورد دوم که خیلی حائز اهمیت است ،بحث سرویس های بهداشتی متناسب با شناگرها است که در سرویس های بهداشتی باید انواع پاک کننده ها از جمله صابون مایع و مواد ضد عفونی کننده وجود داشته باشد.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مدیران استخرها نظارت های کامل و جامع را در راستای نظافت افراد پیش از ورود به استخر را داشته باشند تا بتوانند سلامتی شناگران را تامین کنند.

وی افزود: توصیه می شود که شناگران لباس های خود را در هیچ شرایطی در درون استخر به همراه خود نبرند و هیچ نوع ماده غذایی در محل شنا و در خود استخر عرضه نشود.

شریفی ادامه داد: این ماده غذایی می تواند هم آلودگیهای بعدی را ایجاد کند و هم سلامت شناگران را به خطر بیندازد.

وی همچنین بر شفاف بودن اب استخرها تاکید کرد و گفت: برای تشخیص  شفاف بودن آب استخر ، باید از فاصله ۹ متری یک سکه را درون آب بندازیم و با فاصله ۹ متری اگر این سکه قابل روئیت بود ، آن استخر از استاندارد و شفافیت لازم برخوردار است.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: نکته حائز اهمیت دیگر میزان کلر باقی مانده در استخر است که آب استخر باید متناسب با تعداد شناگران تهویه شود که همه این ها نیاز به مدیریت و آموزش های لازم در این راستا دارد.

وی گفت: همچنین افرادی که بیماری قارچی، سرماخوردگی و مشکل عفونی دارند تحت هیچ شرایطی وارد آب استخر نشوند.

شریفی درپاسخ به این سوال که نظر شما در خصوص مستقر بودن یک ناظر دائمی در استخرها چیست؟ گفت: توصیه من هم این است که این نظارت ها انجام بشود ولی تا رسیدن به شرایط ایده آل کمی راه است و کلاس های آموزشی ها در همین راستا در حال برگزاری است.

وی گفت: اگر در راستای توانمندی مشترکین جامعه تلاش کنیم قطعا هر شهروند یک نیروی بهداشت می شود.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: در حال حاضر  سامانه ۱۹۰ در اختیار مردم قرار داده شده تا هر وقت وارد استخر شده و تخلفی دیدند سریعا با این سامانه در میان بگذارند.

وی افزود: بسیاری از مشکلات در گرو چهار چیز است، اول خردگرایی که ما بر مبنای عقل تصمیم می گیریم ،بعد از آن باید همت داشته باشیم در کنار آن باید تعهد باشد و در کنار این سه مورد، جلب مشارکت های مردمی شاید در راستای کمک به ساختارها ارزشمندترین کاری است که ما می توانیم انجام دهیم.

شریفی در خصوص امکانات بهداشتی نا مطلوب برخی از باشگاه های بدنسازی گفت: عقیده من این است اگر نگاه سلامت محور در اداره تربیت بدنی استان وجود داشته باشد این مشکلات با تعامل با مراکز بهداشت حل می شود.

وی بیان کرد: پیش از دادن مجوز به هر مکان ورزشی آنها را به حوزه سلامت معرفی کنند چون در حوزه بهداشت فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته می شود.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در مورد داروهای بدنسازی گفت: دارو غذا نیست بلکه یک سم هم می تواند منجر به ارتقاء سلامتی و هم منجر به بیماری شود.ما خوشبختانه برای پلمپ مغازه های داروهای بدنسازی دو واحد داریم به نام های بهداشت محیطی و بهداشت حرفه ای که کار نظارت را در دستور کارمان قرار داده ایم و مطمعنا اگر مجوزهای لازم را نداشته باشند برخوردهای لازم انجام می گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای سرویس های بهداشتی استادیوم ها اقدامی شده است؟ گفت: از دو استادیوم موجود به صورت ویژه بازدید انجام شده و این که نه تنها سرویس های بهداشتی مورد رسیدگی بوده بلکه شستشوی مخازن آب، سطل های زباله، حفاظ بعضی قسمت ها نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

شریفی تصریح کرد: شعار ما این است که تحرک رفو سلامتی است و به دلیل رفتن زندگی از سمت وسوی سنتی به صنعتی نیمی از مردم از اضافه وزن رنج می برند حدود ۴۰ یا ۵۰ درصد شهروندهای ما وزن شان از حد مجاز بالاتر رفته است.

وی گفت: این وزن که بالا می رود بیماری های واگیر مثل بیماری دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان را در پی دارد، لذا در این راستا پیشنهاد می شود که ما باید نگاه مان در حوزه تبلیغ استان در حوزه ورزش، ورزش های محلی بیشتر باشد.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز یکی از چالش های استان را نبود سالن های سر پوشیده برشمرد و گفت: در استانی زندگی می کنیم که گرد و غبار و گرمای شدید طاقت فرسایی است و اگر بستر مناسب برای ورزش شهروندان نداشته باشیم ، ماندن آن ها در منزل ضمن این که وزن را افزایش می دهد مشکلات روحی را نیز به دنبال خواهد اشت.

وی گفت: توجه به ورزش بانوان هست از ضرورت های جامعه است چرا که ۵۰ درصد جمعیت استان را بانوان تشکیل می دهند.

شریفی گفت: ورزش بانوان متاسفانه در خوزستان جایگاهی ندارد و امیدواریم که در این راستا تصمیمات عاقلانه ایی متناسب با فرهنگ ، متناسب با آن ورزشهای بومی که می توانیم داشته باشیم، گرفته شود.

وی گفت: خوزستان با چهارمین درآمد ناخالصی ملی بعد از تهران بیست و دونیم درصد درآمد ناخالصی ملی را تامین می کند اما متناسب با این همه منابع، معادن نفت و تمام آن چیزی که در ارتقاء یک کشور می تواند نقش داشته باشند ،خوزستان با جوانان خیلی غیرت مندی که دارد بعد از این که ما هشت سال جنگ تحمیلی را داشتیم به جرات می توانم بگویم هم اکنون ۸۰ سال شاید عقب هستیم.

وی ادامه داد: همچنین در راستای اشتغال جوانان انتظار داریم که این مشکلات حل شود و مسئولان در کارهای خود شأن مردم را بیشتر در نظر بگیرند.

شریفی گفت: خوزستان مشکلات  عمده ای در تمام ساختارهای اجتماعی و امکانات و اشتغال دارد که باید همه مسئولین در کنار مردم همت به خرج دهند چرا که بدون همت نمی شود قدم برداشت.

 

رئیس بهداشت غرب

رئیس بهداشت غرب

شریفی

شریفی