سمینار بینالمللی سبک آیکیدوی سنتی ایواما با حضور استاد هیتوهیرا سایتو رئیس سازمان بینالمللی ایواما شینشین آیکی شورن کای در کشور ایتالیا و شهر مُدِنا برگزار گردید. در این سمینار سه روزه که از روز جمعه، دوم تا یکشنبه، چهارم مهرماه ۱۳۹۵ (۲۵ تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۵) برقرار بود، استاد محمد عربسرخی بهعنوان تنها نماینده […]
سمینار بینالمللی سبک آیکیدوی سنتی ایواما با حضور استاد هیتوهیرا سایتو رئیس سازمان بینالمللی ایواما شینشین آیکی شورن کای در کشور ایتالیا و شهر مُدِنا برگزار گردید.
در این سمینار سه روزه که از روز جمعه، دوم تا یکشنبه، چهارم مهرماه ۱۳۹۵ (۲۵ تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۵) برقرار بود، استاد محمد عربسرخی بهعنوان تنها نماینده و بنیانگذار ایواما شینشین آیکیدو در ایران با دعوتنامۀ رسمی از طرف شیهان آلساندرو تیتارلی نمایندۀ ویژۀ آن سازمان و استاد ارشد کشور ایتالیا، در آن واقعۀ مهم حضور بهعمل آورده بود. وی که بامداد چهارشنبه ایران را به مقصد میلان ترک کرده بود در روز پنجشنبه با هماهنگیهای صورت گرفته به هتل محل اقامتی که نزدیک به سالن برگزاری سمینار برای کلیۀ شرکتکنندگان در ناحیۀ کوهپایهای سِرّامازونی در جنوب مدنا در نظر گرفته شده بود انتقال داده شد.
این سمینار (کوشوکای) با توجه به حضور شرکتکنندگان غیر ایتالیایی و برخی از شرکتکنندگان ایتالیایی و نیز شخص استاد سایتو در یک مکان، تا حدی به اردوگاه تخصصی (گشوکو) شباهت داشت که برنامهها مطابق با برنامهریزیهای از پیش تعیین شده صورت پذیرفت.
در روز جمعه ۲/۷/۱۳۹۵ (۲۳ سپتامبر) پس از ورود متناوب اعضای متقاضی شرکت در این سمینار به هتل محل اسکانشان که تا ظهر صورت پذیرفت و تطبیق و کنترل مجدد اطلاعاتی که قبلاً از آنها در سایت مربوطه اخذ شده بود، شرکتکنندگان که اغلب از افراد با سابقه و رده بالای کشورهای اروپایی بودند کارتهای ورود به بخشهای سمینار را دریافت کرده و شناسنامههای بینالمللی مختص ایواما آیکیدویشان را جهت درج شرکت در این سمینار و ممهور شدن توسط شخص کایچو هیتوهیرا سایتو تحویل مسؤولان برگزاری دادند و پس از تحویل گرفتن اتاقهایشان برای صرف نهار به صورت دسته جمعی به رستوران هتل محل اقامتشان رفتند. پس از آن و اندکی استراحت، تمامی اعضای شرکتکننده عازم سالن تدارک دیده شده برای برگزاری سمینار شدند که در نقطۀ دیگری از شهر بود و حدود چند دقیقه راه تا هتل فاصله داشت و به آن نزدیک بود. جالب آنکه این مکان چشم انداز بسیار زیبایی به کوهپایهۀ مقابل خود و مناظر کوهستانی اطراف داشت.
کلاس اول سمینار که توسط کایچو سایتو به بازآموزی حرکات پایۀ شمشیر (بوکن نو کیهون) و فنون دو نفره و هماهنگ شمشیر (کن نو آواسه) اختصاص داده شده بود از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۴۵ به طول انجامید و بعد از آن و ۱۵دقیقه استراحت، در کلاس دوم که آموزش فنون بدون سلاح یا دست خالی (تای جوتسو) بود به آموزش فنون در حالت پایۀ دو نفره (کیهون نو وازا) پرداخته شد که از ساعت ۱۸:۰۰ تا ۱۹:۱۵ به صورت سنگین برگزار گردید. سپس با اتمام این بخش و کلاسها در روز اول، تمامی شرکتکنندگان برای صرف شام، استراحت و آمادگی جهت شرکت در کلاسهای فردای آن به هتل بازگشتند.
در روز شنبه ۳/۷/۱۳۹۵ (۲۴ سپتامبر) و پس از صرف صبحانه، کلیۀ شرکتکنندگان، برای تمرین کلاس سوم و چهارم سمینار که به حرکات پایۀ چوب (جو نو کیهون)، کاتای چوب ۳۱ (سان جو ایچی نو کاتا) و کاتای چوب ۱۳ (جو سان نو جو نو کاتا) در بخش اول و فنون درگیری دو نفرۀ چوب (کومی جو) در بخش دوم اختصاص داده شده بود با صلاحدید استاد سایتو به زمین فوتبال مقابل هتل که در کنار دیگر زمینهای ورزشی مجموعۀ هتل محل اقامت قرار داشت رفته و از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۰:۴۵ و بعد، از ساعت ۱۱:۰۰ تا ۱۲:۱۵ در این دو کلاس به نکات ریز و آموزشهای موشکافانۀ کایچو هیتوهیرا دقت کرده و آنها را تمرین نمودند. در پایان این دو کلاس، ۱۵ دقیقه زمان برای گرفتن عکسهای یادبود سمینار با کایچو سایتو برنامه ریزی شده بود که هم تمامی افراد به صورت دسته جمعی و هم نمایندگان کشورهای مختلف با هنرجویان آن کشور به صورت کشور به کشور، به همراه وی عکسهایی را گرفته، سپس همگان جهت صرف نهار و استراحت تا آغاز برنامههای بعد از ظهر به هتل باز گشتند.
با توجه به اینکه تعداد معدودی از هنرجویان کشورهای مختلف از دان۱ تا دان۴ قصد آزمون داشتند و از قبل برای آن درخواست نموده بودند و در این رابطه نیز برنامهریزی صورت پذیرفته بود، قبل از شروع کلاسهای بعد از ظهر که مجدداً میبایست در سالن تشکیل میگردید، از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۱۶:۳۰ در آنجا از آنها آزمون اخذ گردید که دیگر اعضا برای کسب تجربه و یا نظارۀ چگونگی روند اخذ آزمون و عملکرد دوستان آزموندهندۀ خود، فرصت را غنیمت شمرده و در آن مکان حضور پیدا کردند.
پس از آزمون، اولین کلاس بعد از ظهر دومین روز سمینار، که کلاس پنجم سمینار محسوب میشد معطوف به فنون خلع سلاح شمشیر (تاچی دوری) بود. این کلاس که از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۴۵ برقرار گشت با آموزش فنون ناب و گوشزد کردن نکات دقیق آن فنون توسط کایچو و تمرین مستمر اعضا سپری گشت. بعد از آن و استراحت ۱۵ دقیقهای که استاد سایتو در خلال این مدت تومارهایی از واژگان، اصتلاحات و یا جملات آیکیدویی را به صورت خوشنویسی ژاپنی با نوشتار کانجی مکتوب کرد و به علاقهمندان ارائه نمود، کلاس ششم یا پایانی روز دوم با اعطلای مدارک فنی قبولی دانهای مختلف چند تن از اعضای این سبک سنتی که از چند کشور بودند شروع گردید. در این کلاس که به فنون دست خالی (تای جوتسو) پرداخته شد استاد سایتو تغییرات برخی فنون پایه (هنکا وازا) و حالتهای پرتابی (ناگه وازا)ی آنها را آموزش داد و اعضا نیز آن فنون را اجرا نمودند. با پایان این کلاس در ساعت ۱۹:۱۵ کلیۀ اعضا برای آخرین برنامۀ روز دوم که مهمانی سمینار ایواما آیکیدو یا شام دسته جمعی بود به هتل محل اقامتشان باز گشتند که این مهمانی تا دیر وقت برقرار بود. گفتنیاست که اینگونه مراسمها جایگاه خوبی به جهت مراودات کاری و دوستانه میباشد که معمولاً شخص کایچو هیتوهیرا سایتو نیز در آن سخنرانی و صحبت کرده و برخی موارد از مسائل گذشته را عنوان میکند و برنامههای جاری و آتی را نیز بازگو نموده و آنها را با همۀ اعضا در میان میگذارد.
صبح روز سوم سمینار که یکشنبه ۴/۷/۱۳۹۵ (۲۵ سپتامبر) بود، ضرورت داشت تا اعضای دارای ردۀ بالای دان۱ و ثبت نام نموده، جهت شرکت در کلاس ویژه که هفتمین کلاس بود، زودتر از دیگر اعضا صبحانه صرف کرده و به سالن تمرین بروند زیرا از ساعت ۰۸:۱۵ تا ۰۹:۱۵ کلاسی ویژه برنامهریزی شده بود که در آن استاد سایتو به برخی فنون بدون سلاح (تای جوتسو) در حالتهای پیچیدهتر و با آموزش نکات تخصصیتر پرداخت. پس از آن و با ورود دیگر اعضا در ساعت ۰۹:۳۰ استاد هیتوهیرا کلاس آموزشی هشتم را به خلع سلاح چوب (جو دوری) اختصاص داد و با نظارۀ تمرینات گروهی فنون آموزش داده شده، اشکالات را نیز مرتفع ساخت. استراحت ۱۵ دقیقهای پس از آن کمک کرد تا شرکتکنندگان در این سمینار با انگیزهای مضاعف به سراغ نهمین کلاس سمینار و آخرین ساعات آن بروند، زیرا در این کلاس که بین ساعات ۱۱:۰۰ تا ۱۲:۱۵ برقرا بود استاد سایتو قصد داشت تا به بازآموزی نکات فنون درگیری دو نفرۀ شمشیر (کومی تاچی) و تغییرات آنها (هنکا وازا) بپردازد که چنین کرد و همگی پس از هر اجرایی از کایچو، به طور پیوسته آن را تمرین کردند، تا اینکه با اتمام این زمان و پس از تشکرها و صحبتهای کایچو هیتوهیرا سایتو به عنوان والا مرتبهترین شخص در آیکیدوی سنتی جهان و فابیو لوپی به عنوان برگزار کننده و استاد ارشد شهر مدنا کلاسهای فشرده و پر حجم این سمینار نیز به پایان رسید و اعضا با باز گشت به هتل و مهیا شدن جهت مراجعت به شهرها و کشورهای خود، خاطرات این سمینار را در تصاویر بهجا مانده و اذهان خود نگاه داشتند.
استاد عربسرخی نیز که به عنوان تنها نماینده و متولی این سبک اصیل در ایران و مدیر مؤسسه فرهنگی ورزشی مدرسۀ آیکیدو ایرانیان (ایران آیکی شورن دوجو) در این سمینار پربار حضور داشت در آخرین لحظات حضور در اقامتگاه این سمینار، پس از اخذ اولین مدارک بینالمللی فنی دو تن از هنرجویانش که در سمینار استاد تیتارلی در ایران موفق به قبولی شده بودند و همچنین شناسنامههای بین المللی تعداد دیگری از اعضای سبک ایواما آیکیدو در ایران از کایچو سایتو، با او، شیهان تیتارلی و دیگر اساتید و نمایندگان خداحافظی کرده و به کشور باز گشت.
وی پس از مراجعت به میهن نیز بیان نمود که این سفر و سمینار همچون سفرها و سمینارهای گذشته، دستاوردهای با ارزش و گرانبهایی را برای کشورمان، خصوصاً مؤسسۀ ما و سبک ایواما در ایران، در پی داشت که در ادامۀ فعالیتهای این سبک در کشور به مرور همگان شاهد آن خواهند بود.
Thursday, 17 July , 2025