معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان ضمن اشاره به این امر که وزارت ورزش، فدراسیون ها، باشگاه ها و هیئت های ورزشی سراسر کشور، خط مقدم توسعه ورزش در کشور هستند گفت: امر آموزش در این زمینه باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایپنا واحد خوزستان، عبدالحمید احمدی در نخستین آیین تجلیل از مدیران برتر آموزش ورزشی استان خوزستان (چهارشنبه، بیست و هفتم دی ماه) در اداره کل ورزش و جوانان این استان برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدا از زحمات مدیرکل جوان و پرتلاش اداره کل ورزش خوزستان قدردانی می کنم. در زمینه اهمیت بالای آموزش و لزوم سرمایه گذاری در رابطه با آن، جای هیچگونه شک و تردیدی وجود ندارد.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آمار اخیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، گفت: طبق آماری که اخیرا دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت منتشر نموده ، ۲۰ درصد از دانش اموزان کشور و ۳۰ تا ۴۰ درصد از جوانان ایرانی دارای مشکل اضافه وزن و چاقی هستند که دلایل مختلفی را می توان برای چنین وضعیتی برشمرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز، اصلی ترین جمعیت کشور ما، از نظر وضعیت بدنی در شرایط مناسبی نیست؛ اضافه وزن و چاقی در اغلب گروه های سنی وجود دارد. در بین خانم ها که نزدیک یا حتی بیش از ۵۰ درصد موجود است که اینجا این سوال مهم مطرح می شود که چرا این اتفاق در کشور ما افتاده است؟

احمدی افزود: از دلایل عمده این امر ، تغییر الگوی غذایی که استفاده از فست فودها، نوشابه و مصرف قابل توجه مواد قندی و همچنین غذای چرب است و البته بحث کم تحرکی نیز مطرح است؛ یعنی متاسفانه مردم ما هیچ برنامه منظمی برای فعالیت جسمانی ندارند یا اگر هم داشته باشند کم است.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به شیوع بیماری های غیرواگیردار گفت: در حال حاضر وضعیت شیوع بیماری غیرواگیردار در کشور مطلوب نبوده و با افزایش این بیماری ها مواجه هستیم مانند دیابت، کبد چرب و سرطان که جزو بیماری های شایع غیرواگیردار هستند و ناشی از چاقی می باشند.

احمدی در ادامه درخصوص اینکه حالا چه باید کرد، عنوان کرد: در این زمان، آموزش مطرح می شود. چون موتور محرکه توسعه کشور، نیروی انسانی سالم است و این که ما در امر سلامت از آموزش غافل شده ایم، نکته کلیدی است در این ربطه است.

وی بیان کرد: آموزش در کشور زیاد داده می شود اما چقدر از آن، آموزش سلامت زندگی کردن است؟ یکی از آموزشگاه های کم تحرکی، رسانه ها هستند؛ با توجه به اینکه برنامه های ورزشی تلویزیون با عناوین مختلف تولید و عرضه می شوند اما اینکه چه میزان این برنامه ها بار آموزشی در جهت توجه به امر سلامت را داشته اند و چه میزان توانسته اند در تقویت مهارت های کسب سلامت ایفای نقش کنند؟ متاسفانه باید بگویم بسیار کم است.

احمدی ادامه داد: شاید یکی از دلایل این امر، این بوده که برنامه سازان در چنین جایگاهی خودشان آموزش لازم را ندیده اند که بدون شک ادامه این وضعیت، شرایط را دشوار خواهد کرد، چرا که موضوع سلامت، مهم و کلیدی است.

وی اظهار کرد: در وزارت ورزش و جوانان کشور اعتقاد ما بر این امر استوار است که اگر قرار است ورزش، پدیده ای مردمی، عمومی و همگانی شود، نیاز به آموزش دارد که این را هم نمی توان با یک اتفاق به دست آورد و باید یک برنامه داشته باشیم که رکن اصلی آن هم آموزش است.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان ضمن اشاره به ایجاد همکاری میان وزارت بهداشت و وزارت ورزش و جوانان در زمینه طرح جامعه سلامت گفت: این طرح در حال اجرا است که باید بتوانیم از تمام ظرفیت های آموزشی برای غلبه بر وضع موجود در این زمینه بهره ببریم.

احمدی تاکید کرد: وزارت ورزش، فدراسیون ها، باشگاه ها و نیز هیئت های ورزشی سراسر کشور، به عنوان خط مقدم توسعه ورزش در کشور باید سهم خود را به بهترین نحو ایفا کرده و امر آموزش نیز در این زمینه باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان در پایان ضمن اشاره به اهمیت ورزش قهرمانی گفت: در ورزش قهرمانی هم که اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست اتفاقات خوبی را در طول چهار سال گذشته شاهد بودیم که با اجرای طرح آموزشی می توانیم انتظار داشته باشیم که در مسابقات مهم قاره ای و جهانی موفقیت های بیشتری را کسب نماییم، موفقیت هایی که علاوه بر همبستگی ملی و نشاطی که به جامعه منتقل می کند، موجب تشویق مردم برای آمدن به سمت ورزش هم می شود .

انتشار دهنده : ساجده عطایی خواه