چهل و پنجمین مجمع عمومی و انتخاباتی کمیته ملی المپیک در محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار و چهره جدید اعضای این کمیته مشخص شد. چهل و پنجمین مجمع عمومی و انتخاباتی کمیته ملی المپیک دیروز با حضور مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و روسای فدراسیونهای ورزشی در محل آکادمی ملی المپیک […]
چهل و پنجمین مجمع عمومی و انتخاباتی کمیته ملی المپیک در محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار و چهره جدید اعضای این کمیته مشخص شد. چهل و پنجمین مجمع عمومی و انتخاباتی کمیته ملی المپیک دیروز با حضور مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و روسای فدراسیونهای ورزشی در محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد و در نهایت ترکیب جدید اعضای هیات اجرایی، ریاست، دبیرکلی و نواب رئیسی مشخص شد.
کیومرث هاشمی در ابتدای مجمع گفت: تشکر میکنم از همکارانم در کمیته و کسانی که در برگزاری این مجمع تلاش کردند. انشاالله مجمع خوبی برگزار شود. شهادت دریانوردان را به همه مردم و خانوادههای آنها تسلیت میگویم. جلسه رسمیت دارد با توجه حضور بیشتر اعضا، پس رسمیت جلسه را اعلام میکنم. قانون انتزاع، در تبصره سه آمده است که اساسنامه اصلاحاتش باید صورت بگیرد. اصلاح اساسنامه مراحلش را طی کرده و برای تصویب در مجمع آماده است. وی افزود: دوره اعضای هیات اجرایی روز ۳۰ دیماه تمام میشود که در این میان ابهام بود که با کدام اساسنامه مجمع برگزار شود. از IOC و نهادهای داخلی استعلام گرفتیم و گفتند ملاک عمل، اساسنامه فعلی است چون اساسنامه جدید هنوز به تصویب نرسیده است. نظرم بر این است به عنوان کسی که همه مکاتبات را انجام داده، چنانچه دوستان موافق هستند با همین اساسنامه فعلی برگزار شود. برای چهار سال آینده کمیته ملی المپیک آرزوی موفقیت دارم. کار همچون دوی امدادی است که همه باید در این مسیر کمک کنند.
در ادامه مجمع گزارشی از انتخابات قبلی کمیته ملی المپیک و روند حرکتی این کمیته با یک کلیپ تصویری ارائه شد. در این گزارش، به موفقیتهای کسب شده در بازیهای آسیایی، المپیک ریو، المپیک نوجوانان و بازیهای ساحلی هم اشاره شد. شاهرخ شهنازی اظهارداشت: از زمان حضور سلطانیفر در وزارت ورزش فضای آرامی در ورزش حاکم شده که از ایشان تشکر میکنم. از اعضای مجمع بابت همکاری که با من در این مدت داشتند، تشکر میکنم. خدا قوت میگویم به کسانی که در برگزاری این مجمع زحمت کشیدند. فعالیتهای کمیته در این ۴سال در قالب سیدی به اعضای مجمع ارائه شده است.
فهیمه شباک، سرپرست خزانهداری کمیته تصریح کرد: برای اولین بار در تاریخ، گزارشهای مالی کمیته در سال ۹۵ مطلوب اعلام شده است. در ادامه گزارش مالی کمیته توسط اعضای مجمع مورد تایید قرار گرفت.
با انصراف خسرویوفا از نامزدی ریاست کمیته، صالحیامیری به عنوان تنها کاندیدا معرفی شد. کیومرث هاشمی اعلام کرد که با توجه به اینکه وی تنها نامزد این پست است، هر کسی موافق رئیس شدن وی است، قیام کند و اعضای مجمع نیز این کار را انجام دادند، بدین ترتیب صالحیامیری بدون رای گیری به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب شد.
همچنین محمد درخشان، رئیس فدراسیون جودو از پست دبیرکلی انصراف داد و محمود مشحون به عنوان کارشناس خبره غایب مجمع است و در انتخابات حضور نیافت. در این میان با توجه به غیبت دو نفر(محمدعلی شجاعی و محمود مشحون) از اعضای مجمع، تعداد اعضای حاضر در مجمع ۵۸ نفر بود. در دور اول مهدی علینژاد و شاهرخ شهنازی هرکدام ۲۶ رای کسب کردند و صادق فرجی صاحب ۴ رای شد و علی مرادی صاحب ۲ رای . در ادامه دور دوم انتخابات دبیرکلی برگزار شد و در نهایت شاهرخ شهنازی با ۳۸ رای به عنوان دبیرکل کمیته ملی المپیک انتخاب شد و مهدی علینژاد ۲۰ رای کسب کرد. مهدی علینژاد با شاهرخ شهنازی روبوسی کرد و انتخابش را به وی تبریک گفت. محمود خسرویوفا در جریان رای گیری برای نایب رئیسی، از صندلی خود بلند شد و صحبتهای در گوشی با سلطانیفر داشت.
در ادامه مراسم انتخابات نواب رئیس برگزار شد، طاهره طاهریان ۲۶ رای، رباب شهریان ۱۷ رای، غلامرضا نوروزی ۶ رای، حسین بابویی ۴ رای، علی مرادی ۸ رای، هادی ساعی ۱۸ رای، فضلالله باقرزاده ۱۷ رای، محمود خسرویوفا با ۱۳ رای و هاشم اسکندری ۴ رای کسب کردند، در نهایت ۴ نفری(طاهریان، شهریان، ساعی و باقرزاده) که بیشترین رای را آوردند راهی دور دوم شدند. انتخابات نواب رئیس در دور دوم برگزار شد، فضل الله باقرزاده ۲۵ رای کسب کرد، طاهره طاهریان ۳۵ رای، ساعی ۱۹ رای و شهریان هم ۲۰ رای کسب کرد. بدین ترتیب طاهریان و باقرزاده نایب رئیس شدند.
همچنین انتخابات خزانهداری برگزار شد و کیکاووس سعیدی با ۳۱ رای به عنوان خزانه دار کمیته انتخاب شد. میترا نوری دیگر کاندیدای این پست رای ۲۵ کسب کرد و یک رای هم باطل شد.
محمدصادق فرجی رئیس فدراسیون کاراته و فضل الله باقرزاده رئیس فدراسیون شمشیربازی که پیش از این به عنوان نایب رئیس کمیته ملی المپیک رای آورده بود برای حضور در انتخابات هیات اجرایی انصراف دادند تا رای گیری با حضور ۱۴ نامزد انجام شود. انتخابات هیات اجرایی برگزار شد و علیرضا رحیمی با ۳۷ رای، مجید کیهانی با ۳۴ رای و محمد علیپور با ۳۲ رای به عنوان اعضای هیات اجرایی انتخاب شدند. عبدی افتخاری با ۲۸ رای، علی دادگر با ۲۹ رای، مجید شایسته با ۲۵ رای، مهدی تاج با ۲۲ رای، محسن رضوانی و مسعود خلیلی با ۱۹ رای به دور دوم راه یافتند. همچنین محمد درخشان ۱۶ رای، محمدعلی صبور ۱۴ رای، زهرا اینچه درگاهی ۱۰ رای؛ خسرو قمری ۱۶ رای، احمد ضیایی ۱۳ رای کسب کرده بودند. در نهایت در دور دوم عبدی افتخاری با ۲۷ رای، علی دادگر با ۲۶ رای، مجید شایسته با ۲۴ رای به عنوان اعضای هیات اجرایی مشخص شدند. محسن رضوانی ۲۳ رای، مهدی تاج ۲۲ رای و مسعود خلیلی ۱۸ رای کسب کرده بودند. گفتنی است؛ هادی ساعی به عنوان نماینده کمیسیون ورزشکاران پیش از این به عنوان یکی از اعضای هیئت اجرایی انتخاب شده بود. بدین ترتیب ارکان کمیته ملی المپیک برای چهار سال آینده به شرح ذیل انتخاب شدند: سیدرضا صالحی امیری(رئیس)، شاهرخ شهنازی(دبیرکل)، طاهره طاهریان و فصل الله باقرزاده(نواب رئیس)، کیکاوس سعیدی(خزانه دار) وعلیرضا رحیمی، محمد علیپور، مجید کیهانی، سیدعبدی افتخاری، علی دادگر، مجید شایسته و هادی ساعی(هیات اجرایی)
صالحیامیری: نسبت به ورزش بیاطلاع نیستم
صالحی امیری پس از انتخاب به عنوان رییس کمیته ملی المپیک از وزیر و کیومرث هاشمی تقدیر و تشکر کرد. رضا صالحی امیری پس از انتخاب شدن به عنوان رییس کمیته ملی المپیک در مجمع گفت: بنای صحبت ندارم و بر حسب وظیفه خواستم تقدیر و تشکر کنم. حادثه تلخ درگذشت دریانوردان را هم تسلیت می گویم. از وزیر دلسوز و سخت کوش تشکر می کنم که اخلاق در انتخابات رعایت شد. هم چنین کیومرث هاشمی با شخصیت اخلاق محور و شفاف سازی کارنامه خوبی از خود به جا گذاشت. امیری تاکید کرد: به عنوان عضو کوچک جامعه ورزش تعهد اخلاقی دارم در کنار فدراسیونها و وزارت ورزش برای ارتقای ورزش تلاش کنم. در فرصت های دیگر در مورد سیاستها صحبت می کنم. نکته اساسی که فکر می کنم باید به آن بپردازیم این است که به فلسفه المپیک برگردیم و ببینیم که اساسا المپیک چیست. المپیک دو خاستگاه روشن دارد که یکی مبانی انسانی و اخلاق گرایی است و دیگری رقابت. امروز ورزش یک قدرت نرم برای جمهوری اسلامی ایران است. قطعا ورزش یکی از کانونهای افتخارات ملی و جهانی برای ماست. امروز یک مدال تنها افتخار برای یک قهرمان نیست، بلکه یک افتخار و غرور ملی برای تمام ایرانیان است. از این منظر رقابت در عرصه جهانی افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران و در داخل هم ارتقای هویت و غرور و عزت ملی را به همراه دارد. وی ادامه داد: تلاشی که کمیته ملی المپیک انجام می دهد مکمل تلاشهای وزارت ورزش خواهد بود و قطعا این دو مجموعه در کنار هم می توانند به اهداف متعالی برسند. من نسبت به مسائل ورزش بی اطلاع نیستم اما قطعا برنامه ریزی منسجم و مشترکی به همراه برادر عزیزم آقای سلطانی فر خواهیم داشت.
یک پست کلیدی در وزارت ورزش برای هاشمی
وزیر ورزش و جوانان پس از مجمع کمیته ملی المپیک گفت: در فضای آرام و رفاقتی توانستیم رقابتی را رقم بزنیم، شهادت میدهم ظرف چند ماه گذشته هاشمی با تدبیر کار کرد تا این مجمع باشکوه انجام شود. مسعود سلطانی فر در حاشیه مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک گفت: در ابتدا ارتحال شهادت گونه جوانان عزیز و سربازان اقتصادی را تسلیت میگویم. از همه دوستانی که حضور داشتند، تشکر میکنم. ما در فضای آرام و رفاقتی توانستیم رقابتی را رقم بزنیم. تشکر ویژه و صمیمانه از کیومرث هاشمی دارم. شهادت میدهم ظرف چند ماه گذشته او با تدبیر کار کرده تا با رعایت ملاحظات قانونی IOC مجمع باشکوه انجام شود. دلمان می خواست او همراه هیات اجرایی بود و کمک میکرد. او مسئولیت های مختلف داشته و ۴ سال هم کمک های او مؤثر بوده است. به همه اعضای هیات اجرایی و افرادی که انتخاب شدهاند، خسته نباشید می گویم. همه تلاش کردند و زحمت کشیدند. وزیر ورزش افزود: نگاهی کوتاه به حضور در المپیک بعد از انقلاب نشان میدهد کارنامه بدی نداشتیم که این به برکت جمهوری اسلامی حاصل شده است. نگاه عدالت محور باعث شده تا سراسر کشور مجموعههای مختلف ساخته شود. تلاش میکنیم این افتخارات هم در بازی های آسیایی درخشان شود. زمان آن رسیده در المپیک فشار روی کشتی، تکواندو و وزنه برداری نباشد. امیدواریم در شمشیربازی، سنگ نوردی و … مدال بگیریم. در ورزش پایه جلسات مختلفی داشتهایم. شاید در شنا و ژیمناستیک به المپیک ۲۰۲۰ نرسیم، چون کار زیاد است. در ورزش های تیمی هم ارزیابی ما این است میتوان وضعیت والیبال را در هندبال و بسکتبال داشت. در فوتبال هم پوست اندازی را با مسئولان فدراسیون سامان میدهیم. اصلاحاتی را در همه امور از جمله مربیان و داوران را در فدراسیون می بینیم. ظرفیت خوبی هم داریم. تلاش ما علاوه بر توسعه ورزش همگانی این است در ورزش قهرمانی هم مدال های بیشتری کسب کنیم. سلطانیفر افزود: ستاد بازیهای آسیایی و المپیک از چندین ماه قبل تشکیل شده است. دور دوم جلسات برای حضور رشته ها در اندونزی را نیز دوباره آغاز خواهیم کرد تا با استفاده از ظرفیت های خوبی که داریم باعث افتخار کشور باشیم. صالحی امیری هم مدتی که در وزارت بود وضعیت و ذهنیت خوبی ساخته است. همه به او کمک میکنیم تا این روند رو به توسعه، پیشرفت خوبی داشته باشد. از هفته آینده در وزارت ورزش در پست کلیدی از هاشمی استفاده خواهیم کرد.
روسای ناکام و نامدار مجمع کمیته المپیک
پولادگر و کفاشیان چهره های سرشناس انتخابات کمیته ملی المپیک بودند. محمد پولادگر و علی کفاشیان دو چهره سرشناس انتخابات کمیته ملی المپیک بودند که بر خلاف بسیاری از چهره های حاضر در این مجمع، در هیچکدام از بخشها کاندید نبودند. کاندید نبودن این دو چهره سرشناس فوتبال و تکواندو در کنار کسب نتایج دلخواه در مجمع باعث شده بود تا پولادگر و کفاشیان بی توجه به همه حاشیه ها و نگرانی ها با فراغ بال شاهد رای آوردن دوستان و نزدیکان خود در انتخابات باشند و با لبخند و چهره ای شاداب مهم ترین انتخابات سال ورزش ایران را به عنوان کارشناس خبره و عضو هیات اجرایی نظاره کردند.
سعیدی: از فدراسیون گلف کنارهگیری خواهم کرد
خزانهدار کمیته ملی المپیک گفت: طبق قانون باید از فدراسیون گلف کنارهگیری کنم و این کار را در اولین فرصت انجام خواهم داد. رییس سابق فدراسیون گلف گفت: تشکر میکنم از کسانی که به من در پست خزانهداری رای اعتماد دادند. خدا قوت و خسته نباشید به کسانی که قبل از من این سمت را داشتند و در این دوره تلاش کردند و فضای آرام و خوبی را ایجاد کردند. امروز هم فضای خوب، شفاف و اخلاقی خوبی مدیریت و ایجاد شد. امیدوارم بتوانیم با ایجاد همافزایی و ایجاد کارایی بیشتر منابع را خوب تولید و تعریف کنیم تا نیازمندیهای فدراسیونهای ورزشی را تامین کنیم. امیدوارم با مدیریت خوب صالحی امیری و دبیرکل، در زمینههای مختلف نشستهایی انجام دهیم. سعیدی افزود: طبق قانون باید از فدراسیون گلف کنارهگیری کنم و این کار را در اولین فرصت انجام خواهم داد. قطعاً طبق قانون کارهای جدایی از فدراسیون را انجام میدهیم.
ضیایی: برای رأی آوردن تلاش نکردم
رئیس فدراسیون والیبال گفت که برای رأی آوردن در انتخابات کمیته ملی المپیک تلاشی نکرده است. احمد ضیایی پس از پایان مجمع کمیته ملی المپیک و رای نیاوردن خودش در هیئت اجرایی گفت: من برای رأیگیری تلاش نکردم. همین تعداد رأی (۱۳ رأی) هم که به من دادند خوب بود. وی درباره انتخاب صالحی امیری به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک عنوان کرد: مدیریت و ارتباطاتی که ایشان در بدنه دولت دارد، میتواند خوب باشد. صالحی امیری میتواند از پس از این کار بر بیاید.
درخشان: از انتخابات کمیته ملی المپیک لذت بردم
رئیس فدراسیون جودو گفت: انتخابات کمیته ملی المپیک بسیار خوب برگزار شد و من لذت بردم. محمد درخشان پس از پایان مجمع کمیته ملی المپیک گفت: انتخابات خوبی بود. فضای بسیار خوب و دوستانهای را دادیم و بعد از انقلاب خود من کمتر شاهد انتخابات به این شکل بودم که روان و آشکار برگزار شود و من خودم لذت بردم. وی درباره انتخاب صالحی امیری به عنوان رئیس کمیته عنوان کرد: آقای صالحی امیری مدتی به عنوان سرپرست در وزارت ورزش و جوانان بود و با توجه به علاقهای که این مدت نشان داد و هم اینکه در بدنه دولت قرار دارد، گزینه خوبی بود و برای ارتباط گرفتن با وزارت ورزش و جوانان هم خوب است. درخشان درباره انتخاب طاهره طاهریان گفت: انتخاب ایشان به عنوان نایب رئیس اول خوب بود و پیام خوبی هم داشت. حضور ایشان در ورزش هم خوب است و هم به تقویت ورزش بانوان کمک میکند.
ساعی: کار بزرگ آدم بزرگ میطلبد
عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک گفت: انتخابات خیلی خوبی برگزار شد. هادی ساعی پس از برگزاری مجمع کمیته ملی المپیک گفت: انتخابات خیلی خوبی بود. من رای خودم را آوردم، رای ورزشی آوردم و با کسی لابی نکردم. فکر میکنم با توجه به اینکه ورزشی در انتخاب شرکت کرده بودم، انتخابات خوبی برای من بود. وی افزود: برخی نوشته بودند که من داد و بیداد کردم؛ من کی داد و بیداد کردم؟ من گفتم اشکال ندارد، باز هم به دور بعد میروم. اصلاً نمیخواهد رای را بشمارید. یکی از ما میتوانیم بهعنوان نمایندگان ورزشکاران بدون رای در هیئت اجرایی باشیم. میخواستیم من با رای به هیئت اجرایی بروم و یکی دیگر از بچهها بهعنوان نماینده ورزشکاران، اما نشد. همین هم جای شکر دارد. در کل این انتخابات اتفاق خوبی برای ورزش کشور و ورزشکاران بود. قهرمان سابق تکواندوی کشورمان در مورد نتایج اخیر تیم ملی تکواندو در مسابقات گرنداسلم، گفت: خوب نیست، چه بگویم؟ متاسفانه انتظاری که از بچهها داریم اتفاق نمیافتد. من دوست ندارم این را بگویم اما بچهها به باختن عادت کردهاند که این خیلی بد است. بچهها خیلی توانشان بیش از این است اما باید همدلی باشد و همه دور هم جمع شوند. ما میتوانیم با این بچهها نتایج خوبی بگیریم اما فکر میکنم یک مقدار نیاز است که به تیم ملیمان کمک شود. ساعی در پاسخ به این سوال که آیا در خصوص بازگشت به تکواندو صحبتی با شما انجام شده است یا خیر؟، تصریح کرد: بله، چندین بار با من صحبت شده و من هم استقبال کردم. انشاءالله خوب میشود اما شرایط کار باید مهیا باشد. اختلاف با پولادگر را حل کردیم، اما بحث کار کردن با فدراسیون بحث دیگری است. مشکل شخصی نداشتیم، پدر کشتگی که با یکدیگر نداریم فقط اختلاف سلیقه بود. باید بنشینیم و صحبت کنیم، اگر شد و فضا بود، با یکدیگر کار هم میکنیم. وی در مورد وضعیت مهدی بیباک، سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: من خودم دیدم که بیباک تنها بود. بچهها هم تلاش میکنند، هیچ ورزشکاری دوست ندارد ببازد و هیچ مربی هم دوست ندارد سرافکنده شود. یک جای کار میلنگد و ایراد دارد. همه چیز باید مهیا باشد. من نمیتوانم بگویم که بیباک توان ندارد اما یکدست صدا ندارد. کار بزرگ آدم بزرگ میطلبد. بچههای تکواندوی ایران جزو خوبها هستند اما در این مدت نتوانستند نتیجه بگیرند. توان خوبی داریم و میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
کیهانی: حق دوومیدانی حضور در هیات اجرایی بود
رئیس فدراسیون دوومیدانی حضورش در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک را حق این رشته ورزشی میداند. مجید کیهانی که در انتخابات کمیته ملی المپیک به عنوان عضو هیات اجرایی انتخاب شد در این خصوص اظهارداشت: انتخابات در فضایی آرام و خوب برگزار شد. دو و میدانی هم به عنوان ورزش اول المپیک حقش بود که پس از سالها عضو هیئت اجرایی شود و من از دوستانی که رأی دادند تشکر میکنم. این را به دوستان اعلام کردم که دو و میدانی ورزش اول المپیک و جای آن در کمیته ملی المپیک خالی است. دو و میدانی هویت المپیک است و با اینکه المپیک را با این رشته میشناسند اما متأسفانه ما جایی در کمیته ملی المپیک نداشتیم که خوشبختانه در این دوره دوستان به بنده اعتماد کردند و امروز دو و میدانی عضو کمیته اجرایی کمیته ملی المپیک است. این مسئولیت ما را هم در دو و میدانی و هم در سایر رشتهها سنگینتر میکند و امیدوارم بتوانیم از پس این کار بر بیاییم.
Thursday, 17 July , 2025