«فدراسیون فوتبال در یک سال گذشته از فیفا، AFC، نهاد ریاستجمهوری، سامانه هواداری کمک اشخاص ثالث کمیته المپیک و وزارت ورزش ۴۴,۲ میلیاردتومان در آمدزایی داشته است.»
به گزارش خبرگزاری ایپنا روزنامه شهروند نوشت: «مدیران فدراسیون فوتبال بارها و بارها در مصاحبههای مختلف درباره بیپولی حرفهای زیادی زدهاند. آنها آن قدر از مشکلات مالی صحبت کردهاند که دیگر همه باور کردهاند فدراسیون بیپول است. منتهی نکته قابل توجه اینجاست که درآمدهای فدراسیون فوتبال با آن چیزی که مسئولان در مصاحبههایشان اعلام میکنند، فاصله بسیار زیادی دارد. اخیرا اسناد صورتهای مالی و بودجه فدراسیون فوتبال در آستانه مجمع سالیانه در اختیار اعضای مجمع فدراسیون قرار گرفته است و با پیگیریهای خبرنگار روزنامه شهروند یک نسخه از این اسناد هم در اختیار ما قرار گرفت. به این ترتیب با وجود این که فدراسیون در سالهای اخیر فقط به یکی از اسپانسرهای خود (شرکت ایراننوین) طبق اعلام رسمی سازمان بازرسی ۶۹میلیارد تومان خسارت داده و مابقی طلب خود را از این شرکت وصول نکرده است، درآمدهای قابل توجهی به حساب فدراسیون واریز شده که در زیر مهمترین آنها را به ریز مطالعه میکنید. درباره صورتهای مالی و یادداشتهای توضیحی فدراسیون بررسی کارشناسی نشان میدهد که آمار و ارقام ارایه شده با آن چیزی که در بودجه فدراسیون نوشته شده، تفاوت زیادی وجود دارد که اعضای مجمع با بررسی کارشناسی و دلسوزانه باید رسیدگی لازم را بدون هیچگونه مصلحتاندیشی دربارهاش داشته باشند.
درآمد ۴۴/۲ میلیارد تومانی از کمکهای دریافتی
فدراسیون فوتبال از محل کمکهای دریافتی از تاریخ ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ تا ۱۳۶۹/۰۴/۳۱ که سال مالی فدراسیون فوتبال به حساب میآید، مبلغ ۴۴۲,۰۹۲.۹۸۸.۶۴۴ ریال درآمد داشته است. این مجموعه همچنین تا سال مالی منتهی به ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ مبلغ ۲۱۹.۱۲۲.۹۳۱.۰۰۰ درآمد داشته است که در مجموع دو سال دریافتیها به رقم قابل توجه ۶۶۱.۲۱۵.۹۱۹.۶۴۴ ریال میرسد که رقمی قابل توجه به حساب میآید. نکته قابل توجه درباره این درآمد ۴۴.۲ میلیارد تومانی این است که مهمترین فدراسیون ورزشی کشور به جز این موارد، درآمدهای دیگر قابل توجهی هم از قراردادهای تجاری و دریافت کمک از اشخاص ثالث و… داشته که میزان درآمدزایی سیستم را نسبت به این عدد تا حد بسیار زیادی افزایش میدهد. بر اساس اسناد صورتهای مالی فدراسیون تا سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۰۴/۳۱، مبلغ ۱۲۶.۳۶۴.۰۰۰.۰۰۰ ریال از وزارت ورزش، مبلغ ۶۸.۶۰۵.۷۷۸.۲۰۰ ریال از کنفدراسیون فوتبال آسیا، مبلغ ۱۴۷.۹۸۱.۴۰۷.۶۴۴ ریال از کمکهای مردمی – سامانه هواداری، مبلغ ۱۳.۴۱۵.۲۰۰.۰۰۰ ریال از کمکهای مردمی – اشخاص ثالث، مبلغ ۲.۱۴۴.۰۰۰.۰۰۰ از کمیته ملی المپیک مبلغ ۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال نهاد ریاستجمهوری و مبلغ ۲۳.۵۸۲.۶۰۲.۸۰۰ ریال از فدراسیون جهانی فوتبال فیفا دریافتی نقدی داشته است. با این وجود نکته قابل توجه برای فدراسیون فوتبال با چنین درآمدی این است که چرا با توجه به این فعل و انفعالات مالی هنگفت، داوران لیگ برتر با پایان یافتن نیمفصل هنوز حتی یک ریال از دستمزد قضاوت در مسابقات لیگ را دریافت نکردهاند یا این که سرمربی تیم ملی چند هفته قبل نسبت به عدم پرداخت دستمزد خود اعتراض کرد. از طرفی حتی گفته میشود مربیان تیمهای ملی هم بابت حقوق خود از فدراسیون طلبکار هستند.
داستان وام از هدایتی و بدهی به آقای عابربانک
به نظر میرسد در فوتبال ایران افراد حقیقی و حقوقی بسیار زیادی به حسین هدایتی بدهی مالی دارند. در هفتههای اخیر، ماجرای کمکهای این فرد متمول به باشگاه پرسپولیس سروصدای زیادی در رسانهها به وجود آورد. در شرایط کنونی ابهاماتی درباره رقم دقیق واریزیهای هدایتی به باشگاه پرسپولیس و سرنوشت پولهایی که او در اختیار مدیران باشگاه قرار داده بود، وجود دارد که مصاحبههای این شخص و علیاکبر طاهری و محمد ترکاشوند هم به بزرگتر شدن دایره ابهامات کمک زیادی کرده است. در چنین شرایطی بررسی اسناد مالی فدراسیون فوتبال و پیگیریهای انجام شده نشان میدهد که حسین هدایتی از فدراسیون فوتبال هم طلب قابل توجهی دارد. او که چند سال قبل با درخواست کمک فدراسیون برای گرفتن وام بلاعوض جواب مثبت داد، مبلغ قابل توجهی را به مدیریت فدراسیون کمک نقدی میکند. البته مدیران فدراسیون فوتبال تا سال مالی منتهی به ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ مبلغ ۳۰۰میلیون تومان و تا سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۰۴/۳۱، ۲۰۰ میلیون تومان دیگر به این فرد که خودش را بارها و بارها هوادار فوتبال معرفی کرده است، پرداخت کردهاند. در شرایط کنونی، هنوز درباره رقم دقیق کمک هدایتی به فدراسیون فوتبال اطلاعات دقیقی در دست نیست اما گفته میشود که او هنوز چیزی حدود ۶۵۰میلیون تومان از فدراسیون فوتبال طلب دارد که پرداخت نشده است. فدراسیون هم البته در این مدت درباره جزییات این همکاری مالی با هدایتی و نحوه تسویهحساب با او شفافسازی لازم را در رسانهها نداشته است.
درآمد ۱۵ میلیارد تومانی در ۲ سال از نقل و انتقالات
کارشناسان فوتبال و به ویژه علی کریمی در هفتههای اخیر انتقادهایی بسیار جدی به قوانین مندرآوردی فدراسیون در زمینه درآمدزایی از نقل و انتقال بازیکنان و مربیان مطرح کردهاند. طبق قوانین در لیگ برتر بازیکنانی که از یک تیم به تیمی در استان دیگر منتقل میشوند، باید ۸میلیون تومان واریزی به هیأتهای فوتبال داشته باشند و برای مربیان این مبلغ ۱۲میلیون تومان است. فدراسیون فوتبال طبق اسناد مالی رسمی که به اعضای مجمع ارایه داده است، از محل جرایم باشگاهها و انتقال بازیکنان در تاریخ ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ مبلغ ۲۸.۹۴۱.۰۴۸.۸۰۰ریال و تا ۱۳۹۶/۰۴/۳۱ ۴۰.۷۹۵.۸۰۰.۰۰۰ ریال درآمد کسب کرده است. این درآمد حدود ۷.۶ میلیارد تومانی طی دو سال به خوبی نشان میدهد که فدراسیون درآمدی هنگفت از باشگاهها و بازیکنان کسب میکند. یکی دیگر از محلهای درآمد فدراسیون فوتبال حق ثبت نام در کلاسهای فوتبال و عضوگیری است. طبق صورتهای مالی فدراسیون در سال مالی منتهی به ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ مبلغ ۵۶.۰۷۷.۵۴۰.۳۷۷میلیارد ریال و تا سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۰۴/۳۱ مبلغ ۸۵.۷۱۴.۱۹۵.۵۸۲ ریال درآمدزایی شده است که در طول دو سال به رقمی حدود ۱۵میلیارد تومان میرسد.
۱۰میلیارد تومان درآمد بلیتفروشی
درآمد حاصل از فروش بلیت به صورت تلفیقی مبلغ ۱۰۳,۲۶۳.۸۲۲.۵۰۰ ریال بوده است. درآمدها از خدمات مرکز پزشکی فدراسیون و سازمان لیگ نیز ۱۶.۴۱۰.۵۹۳.۰۰۰ ریال در سال مالی جدید و ۱۳.۵۲۵.۴۳۴.۷۴۵ ریال در سال مالی گذشته بوده که دریافتی فدراسیون از این درآمدها صفر تومان بوده است! درآمد اختصاصی سازمان لیگ فوتبال ۱۸.۹۱۱.۹۱۹.۰۰۰ ریال در سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۰۴/۳۱ و مبلغ ۱۲.۱۹۸.۵۳۰.۰۰۱ ریال در سال مالی منتهی به ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ بوده است. کمیته انضباطی نیز مبلغ ۱۸۳میلیون تومان از جرایم انضباطی درآمد کسب کرده است.
داستان جالب چند واریزی و ابهام درباره واریزی به نام «سایر»!
از سایر نکات جالب توجه در سال مالی ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ تا ۱۳۹۶/۰۴/۳۱ میتوان به پرداخت مبلغ ۱,۵میلیارد تومان از سوی فدراسیون فوتبال به کارلوس کیروش سرمربی تیم ملی اشاره کرد. یا پرداخت ۳۴.۸۸۸.۴۱۵.۱۷۲ ریال بابت برگزاری مسابقات و تمرینهای تیم ملی در ورزشگاه آزادی به این مجموعه! برای هزینه سفرهای داخلی و خارجی تیمهای ملی و مسئولان و نمایندگان مختلف فدراسیون در سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۰۴/۳۱ مبلغ ۲۲.۷۵۹.۱۹۵.۹۹۱ ریال به آژانس هواپیمایی سهند واریز شده و مبلغ ۱۸.۰۰۶.۹۸۸.۶۹۵میلیارد ریال نیز تا سال مالی گذشته منتهی به ۱۳۹۵/۰۴/۳۱ به این آژانس هواپیمایی پرداخت شده است. نکته جالب توجه اینجاست که فدراسیون هنوز به این آژانس هواپیمایی بدهکار است. فدراسیون فوتبال برای اقامت تیمهای ملی در هتل المپیک نیز یکمیلیارد و ۷۰۰میلیون تومان پرداختی به این هتل داشته است. در اسناد صورتهای مالی در یک بخش مبلغ یکمیلیارد و ۲۴۵میلیون تومان پرداختی با عنوان واریزی نامشخص ثبت شده که هیچ توضیحی هم درباره جزییات آن ارایه نشده است. همچنین در انتهای جدول حسابهای پرداختی مبلغ یکمیلیارد و ۶۳۵میلیون تومان در سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۰۴/۳۱ پرداختی از حسابهای فدراسیون انجام شده که عنوان «سایر» برای آن در نظر گرفته شده است. این رقم برای سال مالی قبلی یکمیلیارد و ۸۳۵میلیون تومان بوده است!»
Friday, 18 July , 2025