به گزارش ایپنا:ارومیه مهد والیبال ایران و بنا بر اعلام فدراسیون جهانی شهر عشاق والیبال است، شهری که در کوچه پس کوچه‌ها و حتی دور افتاده‌ترین روستاهای آن رنگ و بوی عشق والیبال به وفور یافت می‌شود. والیبال در این شهر آن چنان با گوشت و پوست و استخوان مردمش عجین شده است که می‌توان […]

به گزارش ایپنا:ارومیه مهد والیبال ایران و بنا بر اعلام فدراسیون جهانی شهر عشاق والیبال است، شهری که در کوچه پس کوچه‌ها و حتی دور افتاده‌ترین روستاهای آن رنگ و بوی عشق والیبال به وفور یافت می‌شود.
والیبال در این شهر آن چنان با گوشت و پوست و استخوان مردمش عجین شده است که می‌توان ادعا کرد عطش حمایت رشته پرطرفداری همچون فوتبال را کاملا برای آنان رفع کرده است.
والیبال در واقع نه به عنوان یک رشته ورزشی بلکه به عنوان فرهنگ وارد زندگی مردم شهر ارومیه و آذربایجان غربی شده به طوری که در هر کوی و برزنی که قدم می‌گذاری صحبت از والیبال است.
ارومیه از دیرباز مهد والیبال ایران بوده است و پربیراه نگفته ایم که شاید والیبال ایران را ارومیه‌ای‌ها به مردم جهان شناساندند.
حضور والیبالیست‌های بزرگی همچون یدالله کارگرپیشه، عزیز پرتوی و محمود محب در سطح اول والیبال ایران و در تیم ملی سالیان متمادی به نوعی دیکته قدرت و شکوه والیبال ارومیه در کتاب ورزش ایران بوده است.
از اوایل دهه ۸۰ بود که حضور بازیکنان جوان و جویای نامی همچون معروف، محمدنژاد، رضایی و دیگران بار دیگر شکوه و قدرت والیبال ارومیه را به والیبال دوستان یادآوری کرد.
حضور معروف در کنار بزرگان والیبال ایران همچون پیمان اکبری، محمد ترکاشوند و … در تیم ملی نشان از رشد والیبال ارومیه داشت بطوریکه دیری نپایید دیگر والیبالیست‌های ارومیه ای هم از سوی فدراسیون والیبال دعوت نامه دریافت کردند.
این دهه والیبال استان رکورد جالبی زد و چندین سال با سه نماینده به نام‌های پگاه ارومیه، آذرپیام ارومیه و آیدانه چالدران یکه تاز لیگ در بین تیم‌های شهرستانی بود اما چندی نگذشت که اسپانسرهای دولتی از تیمداری انصراف دادند تا عملا دست مسئولین والیبال استان در پوست گردو بماند.
پس از کارخانه پگاه و شرکت آذرپیام سکان تیمداری دست به دست گشت و در مقاطعی فولاد ارومیه، هیات والیبال ارومیه و در چند سال اخیر شهرداری ارومیه تیمداری والیبال ارومیه در لیگ برتر را برعهده گرفتند.
یکی از بزرگترین مشکلات ارومیه از دیرباز بحث باشگاه داری و ثبات آن است که متاسفانه در سال‌های اخیر با ورود سیاست به ورزش در کشور، والیبال ارومیه نیز بی نصیب از مشکلات پدید آمده، نبوده است.
یکی از بازیکنان سابق تیم‌های پگاه وآذرپیام ارتباطات ارومیه در گفت وگو با همشهری اظهار کرد: در سال‌های گذشته ودر بحث تیمداری والیبال ارومیه بخشی از سیاست‌های باشگاه‌ها به بازیکن سازی واستفاده از توان بومی اختصاص یافته بود ولی متاسفانه امروز این امر بیشتر تجمل گرایانه شده واستفاده از بازیکنان غیربومی بی کیفیت وبازیکنان خارجی که جایگاهی در والیبال اروپا و شاید کشور خودشان ندارند، در اسکلت بندی و شاکله اصلی تیم‌های ارومیه حاضر در لیگ برتر والیبال دیده می‌شود.
«جواد شکرالهی» با بیان این‌که متاسفانه کلمه شهر عشاق والیبال به جای پایتخت والیبال ایران در سایت فدراسیون جهانی والیبال برای ارومیه نامگذاری شده است، اذعان کرد: این موضوع دلایل بسیاری دارد که از آن جمله می‌توان به کمبود امکانات ورزشی، نداشتن لژیونرهای موثر در لیگ‌های کشور‌های مختلف نداشتن المان‌ها والگوی تمام ورزشی والیبالی برای اهالی ورزش ومردم ارومیه اشاره کرد و باعث شده است نام ارومیه به عنوان پایتخت والیبال ایران ثبت نشود.
وی با بیان این‌که والیبال ارومیه نیازمند توسعه متوازن در همه جوانب حرفه ای می‌باشد،تصریح کرد: یکی از مباحث حرفه ای این رشته ثبات باشگاه و اسپانسرینگ قوی است که متاسفانه ارومیه برای تیم داری و باشگا داری همه ساله به دنبال اسپانسر تیم داری و جذب بازیکنان غیربومی شاغل در سایر تیم‌های کشور می‌باشد.
شکرالهی اضافه کرد: این در حالی است که اسپانسرها برای تبلیغات خود از تیم‌های مختلف ورزشی حمایت مالی می‌کنند و در شاکله اصلی تیم‌ها هیچ نقشی ندارند.
ارومیه را زمانی می‌توان به عنوان پایتخت والیبال ایران وجهان معرفی کرد که امور باشگاه داری به صورت حرفه ای در این شهر پیگیری شده و جوانان مستعدش با جذب در باشگاه‌ها برای توسعه تخصصی این رشته تلاش کنند و از سویی دیگر فدراسیون جهانی نیز برگزاری مسابقاتی همچون لیگ جهانی در این شهر را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.
هرگز نمی‌توان با اتکا به خاطرات هواداران والیبال ارومیه اسمی به بزرگی پایتخت والیبال را برای ارومیه ثبت کرد.
کلام آخر این‌که با حلوا حلوا گفتن‌ها دهان شیرین نمی‌شود… همه باید برای حرفه ای تر شدن والیبال ارومیه تلاش کنند.