نخستین مرحله از اردوی تیم ملی تکواندو بانوان از ۲۵بهمن ماه بدون حضور چهره های قدیمی و باتجربه تیم ملی بانوان آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری ایپنا،مرحله نخست مسابقات انتخابی تیم ملی تکواندو بانوان با حضور ۱۰۹ ورزشکار در خانه تکواندو برگزار شد و در پایان نفرات اول و دوم به همراه منتخبان کادر فنی جواز حضور در مرحله اول اردوی تیم ملی را به دست آوردند. حالا قرار است نخستین مرحله از اردوی تیم ملی تکواندو بانوان از ۲۵بهمن ماه آغاز شود. اردویی که در آن خبری از چهرههای قدیمی و با تجربه تیم ملی بانوان نیست.
البته اینکه تکواندوکاران جوان و تازه نفس به اردوی تیم ملی اضافه شدهاند را باید به فال نیک گرفت اما در اینجا یک سوال وجود دارد، تکواندوکاران با تجربه تیم ملی چه شدهاند؟ تکواندوکارانی که طی چند سال گذشته هزینههای زیادی برای پرورش آنها شده است اما به یکباره از تیم ملی دور شدهاند. مسالهای که موضوع غریبی نیست و سالهاست که تکواندو به شکلی با آن مواجه است.
در این خصوص شکرانه ایزدی یکی از ملیپوشان غایب در اردوهای تیم ملی حرفهای جالبی میزند که شاید بتوان آن را به دیگر ملیپوشان غایب هم تعمیم داد. او دلیلش را به این شکل بیان میکند: «خسته ام. ماهها تمرین و اردو نشینی مرا خسته کرده است. می خواهم به خودم استراحت بدهم تا کمی از فضای مبارزه و رقابت دور باشم.» او در حالی از خستگی میگوید که روی این موضوع تاکید دارد که شرایط اردونشینی دختران و پسران با هم فرق دارد: «شاید خیلیها بگویند که پسران هم مدت زیادی در اردو هستند اما شرایط ما با پسران برابر نیست. اردو نشینی بلند مدت برای دختران سخت است.»
ایزدی که آخرین تجربه مبارزهاش به رقابتهای قهرمانی آسیا بر میگردد، شکست و ناکامیهای پشت سر هم را دلیلی دیگر برای دوری اش از شیاپ چانگ عنوان میکند: «پسران میبازند اما شاید خیلی مورد انتقاد قرار نگیرند. نمونهاش را هم در بازیهای المپیک دیدیم. شکست خوردند اما انگار اتفاقی رخ نداده اما اگر ما ببازیم مورد انتقاد زیادی قرار میگیریم. البته چند شکست پشت سرهم باعث شد تا خودم هم دلزده شوم و روحیهای برای مبارزه کردن جهت رسیدن به هدف هایم در تکواندو نداشته باشم.»
شکرانه ایزدی ازجمله ملیپوشانی است که پس از چند ناکامی عطای تکواندو را به لقایش بخشید و از شیاپ چانگ فاصله گرفت. او تنها بانوی تکواندوکاری نیست که به این شکل از اردوهای تیم ملی فاصله میگیرد. نمونههای مثل او زیاد هستند، تکواندوکارانی مثل سوسن حاجی پور، پریسا فرشیدی، سمانه شش پری، سارا خوش جمال فکری (که البته حالا در قامت مربی برگشته) و… اتفاقی که فدراسیون تکواندو شاید امروز بی تفاوت از کنار آن میگذرد و باتوجه به داشتههای تازه نفسی که در اختیار دارد شاید از دست دادن چند تکواندوکار با تجربه خیلی نگران کننده نباشد.شاید از دست دادن بانوان تکواندوکار ملیپوش به این شکل نگران کننده نباشد اما این موضوع میتواند یک هشدار باشد که از حالا باید به فکر نیروهای جدید بود. نیروهایی که قرار است هزینههای گزافی خرج آنها شود تا به نیروهایی باتجربه تبدیل شوند.
از حالا باید به فکر دلزدگی و خستگی دو سه سال آینده آنها بود چرا که آنها هم همان مسیری را در پیش دارند که بانوان ملیپوش تکواندو چند سالی است در آن حضور دارند. مسیری که باید امیدوار بود به سرانجامی مثبت ختم شود نه اینکه انتهای آن خداحافظی از سر خستگی باشد.
اعلام اسامی نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی تکواندو بانوان
وزن اول (۴۶- کیلوگرم): کیانا اخوان و فاطمه مداحی
وزن دوم (۴۹- کیلوگرم): ناهید کیانی و سودابه پورصادقی
وزن سوم (۵۳- کیلوگرم): بهاره ندرخانلو و فاطمه اموری
وزن چهارم (۵۷- کیلوگرم): طیبه پارسا و مهسا جدی
وزن پنجم (۶۲- کیلوگرم): مبینا بابالو و حنانه همتی
وزن ششم (۶۷- کیلوگرم): هانیه اخلاقی و نیلوفر محمودی
وزن هفتم (۷۳- کیلوگرم): ملیکا میرحسینی و نفیسه مخلصی
وزن هشتم (۷۳+ کیلوگرم): زهرا پوراسماعیل و فاطمه امینی
منتخبان کادرفنی: ساجده فرامرزی، پریسا جوادی، فاطمه مصطفایی و اکرم خدابنده
به این نفرات کیمیا علیزاده دارنده نشان برنز بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو که اکنون در دوران نقاهت پس از عمل جراحی به سر میبرد هم اضافه میشود. مهرو کمرانی و فاطمه صفرپور به عنوان سرمربی و مربی تیم ملی تکواندو بانوان انتخاب شدهاند البته حکم رسمی این مربیان صادر نشده است. اردوی تیم ملی تکواندو بانوان از روز دوشنبه (۲۵ بهمن) در مرکز جهانی فدراسیون تکواندو به منظور حضور در چهارمین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی و بیست و سومین دوره مسابقات قهرمانی جهان در سال آینده برپا میشود.
Saturday, 19 July , 2025