اردبیل- رئیس هیات روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اردبیل از برگزاری ۱۷۰۰ برنامه و جشنواره ورزشی در سال ۱۴۰۰ در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایپنا – واحد اردبیل: علی تقی زاده رئیس هیات روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اردبیل ضمن تبریک عید نوروز و سال تولید،دانش بنیان و اشتغالزایی از برگزاری ۱۷۰۰ برنامه و جشنواره ورزشی در سال ۱۴۰۰ در استان خبر داد و گفت: برنامه ها و جشنواره های ورزشی این هیات به همت روسایی هیاتهای ورزشی و روسای ادارات شهرستانهای تابعه و حمایت مدیر کل ورزش و جوانان استان در راستای احیا و توسعه ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی برگزار شد که شاخص ترین این برنامه ها تجهیز بیش از ۲۰ خانه ورزش روستایی بود که در سال جدید هم این تجهیز در راستایی توسعه و شناسایی استعدادهای ورزش در روستاها ادامه خواهد داشت.
رئیس هیات روستایی استان اردبیل افزود: برگزاری مسابقات و رویدادهای ورزشی با محوریت روستایی در تمامی شهرستانها تابعه در مناسبتهای مختلف از جمله پیاده روی، دوچرخه سواری، والیبال فوتبال ، فوتسال و بازیهای بومی و محلی می باشد.
علی تقی زاده اضافه کرد: برگزاری المپیاد خانه های ورزشی روستایی در رشته های تنیس روی میز، دارت، طناب زنی، فوتبال دستی، آمادگی جسمانی، بصورت شهرستانی،برگزاری المپیاد استعدادهای برتر دختران روستایی در رشته های دو ومیدانی، شوت بسکتبال، بازی های بومی و محلی دال پلان بصورت استانی و انتخابی تیم روستایی استان برگزار شد.
او مهمترین طرح ملی در حوزه روستایی را طرح ساختارقامتی زنان روستایی و عشایری عنوان کرد و گفت: دراین طرح روستاهای هدف که پیش بینی شده بودرا توانستیم در بیش از ۹۰ درصد روستاها اجرا بکنیم و از ۲۵۰ روستای هدف و پیش بینی حضور ۴۵۰۰ نفر از زنان روستا در این طرح ۲۲۰ روستا با آمار حضور ۴۰۵۰ نفر از زنان روستا در این طرح شرکت کردند.
وی با اشاره به اینکه مربیان ورزشی در سطح روستاهای استان اردبیل وجود دارد که نیاز به برگزاری دوره های تخصصی دارند، افزود: اولین دوره داوری بازیهای بومی و محلی با حضور ۳۵ نفر و با بررسی داوری ۱۲ بازی بومی و محلی در اردبیل برگزار شد و در همین راستا اولین دوره کارگاه آموزشی تیراندازی با کمان سنتی و دوره کارگاه آموزشی بازیهای بومی و محلی ویژه خبرنگاران با حضور بیش از ۱۰۰ نفر برگزار شد.
رییس هیات روستایی استان اردبیل با اشاره به برگزاری ۱۱۳ جشنواره مختلف ورزشی در سطح استان در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی اضافه کرد: برگزاری جشنواره دا با هدف احیای آیین های سنتی و ملی مذهبی در تمامی شهرستانها برگزار شدو در همین راستا گروه منتخب جشنواره استانی در جشنواره ملی آئین های سنتی آذربایجان شرقی حضور پیدا کرد و توانست رتبه سوم را به خود اختصاص دهد.
تقی زاده در پایان برگزاری اولین دوره مسابقات قویترین مردان روستا با حضور ۲۵۰ نفر، برگزاری هشتمین دوره مسابقات اسب سواری استانی در روستای حمبل آباد با حضور ۲۰۰ سوار کار، اعزام ورزشکاران روستایی استان به مسابقات المپیاد کشوری خانه های ورزشی و کسب مقام اول توسط دختران و مقام پنجم توسط پسران روستایی و کسب مقام سوم مجموع این مسابقات و حضور ورزشکاران استان در مسابقات چوب کشی کشوری و کسب رده هشتم و صعود به لیگ برتر را از دیکر عملکرد این هیات در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد.