الهام قنبر نژاد گفت: استقبال از این رشته فوق العاده بوده است. این رشته در بین بانوان و آقایان طرفدارن خاص خود را دارد و مورد استقبال بسیار بالایی قرار گرفته، به شکلی که در حال حاضر به عنوان یکی از دروس اختیاری رشته تریبت بدنی در دانشگاهها تدریس میشود.
بنا به گفتگوی اختصاصی ایپنا؛ پیلاتس ورزشی ایده آل برای افرادی است که درد مفاصل یا ضعف ماهیچه ای دارند. در پیلاتس تنفس مناسب ضروری است و کمک میکند تا حرکات با حداکثر قدرت و کارایی اجرا شود. یادگیری تنفس صحیح می تواند استرس را کاهش دهد.پیلاتیس آموزش ذهن برای حفظ یک سطح ثابت از آگاهی از راه حرکات بدن است.در این خصوص گفت وگویی با رئیس کمیته پیلاتس، خانم قنبرنژاد انجام دادیم.
الهام قنبرنژاد در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری ورزش ایران ، ایپنا واحد خوزستان ، درباره تاریخچه پیلاتس گفت: پیلاتس روشی تمرینی است که در سال ۱۹۲۰توسط ژوزف پیلاتس پایه گذاری شد. نام این ورزش در ابتدا «علم کنترولوژی »بود که بعد از فوت آقای ژوزف طرفداران ایشان این ورزش را پیلاتس نامگذاری کردند.
وی در خصوص مزایای این رشته ورزشی، بیان کرد: این ورزش تمرکز روی پیشرفت (انعطاف. قدرت وتعادل )در تمام اندام های بدن دارد، بدون اینکه عضلات فرم ازطبیعی خود خارج شوند . این تمرینها از حرکاتی تشکیل شده که بین مغز و بدن هارمونی فیزیکی ایجاد میکند و توانایی بدن را بالا میبرد و چون بدون پرش و جهش وطی مسافت انجام میشود ریسک صدمات ناشی از آسیب مفصلی را کاهش میدهد.
این مربی پیلاتس در رابطه با ورورد این ورزش به ایران بیان کرد: این ورزش در سال ۱۳۸۵ با همکاری فدراسیون هیاتهای همگانی وارد ایران شد و به صورت انجمن مشغول به کار شد و ریاست انجمن پیلاتس را در حال حاضر آقای ایمان متقیان نژاد به عهده دارند.
وی در خصوص استقبال جوانان از رشته ورزشی پیلاتس اذعان کرد: استقبال از این رشته فوق العاده بوده است. این رشته در بین بانوان و آقایان طرفدارن خاص خود را دارد و مورد استقبال بسیار بالایی قرار گرفته، به شکلی که در حال حاضر به عنوان یکی از دروس اختیاری رشته تریبت بدنی در دانشگاهها تدریس میشود.
قنبرنژاد در پاسخ به این سوال که آیا هدف از انجام دادن این ورزش حفظ سلامتی است و یا قهرمان پروری خاطرنشان کرد: این ورزش هر دو موضوع را پوشش میدهد. این ورزش علاوه بر تمرکز روی بُعد سلامت و زیبایی اندام در بخش قهرمانی هم فعالیت خود را چند سالی است که شروع کرده و استان خوزستان با کمک اقای متقیان توانسته در حیطه مسابقات و قهرمانی گامهای بلندی را بردارد.
این بانوی ورزشکار درباره برنامههای کمیته پیلاتس استان خوزستان در ایام شیوع کرونا در کشور، گفت: در ایام شیوع کرونا کمیته پیلاتس استان خوزستان برنامه های خود را بصورت آنلاین اجرا میکند. این برنامه ها شامل پویش ورزش در خانه، آموزش گام به گام پیلاتس و تدریس آیین نامه مسابقات پیلاتس بوده و تا زمانیکه این ویروس مهلک از بین برود برنامههای پیش بینی شده به مرحله اجرا در خواهدآمد.
رئیس کمیته پیلاتس استان خوزستان درپاسخ به این سوال که عملکرد کمیته پیلاتس استان خوزستان را در سال ۹۸ چطور ارزیابی میشود، اذعان کرد: کمیته پیلاتس به عنوان یکی از کمیته های فعال استان خوزستان هر ساله با توجه به اهداف مثبتی که در پیش رو دارد گامهای خود را برمیدارد و سال گذشته نیز همانند سالهای گذشته درخشش خوبی را در عرصههای مختلف داشته و در برنامه های آموزشی و دورههای کارگاهی و مربیگری توانسته انجام وظیفه کند.
وی با اشاره به برنامههای کمیته پیلاتس برای سال ۹۹ افزود: انشاالله با یاری خداوند و پرسنل کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران عزیز که جا دارد همینجا دست تک تک آنها را بوسه باران کنیم، بعد از شکست دادن کرونا کمیته پیلاتس مانند هر سال فعالیتهای خود را در سال ۹۹با اهداف تربیت نوآموزان پیلاتس، پرورش مربی و مدرس آغاز میکند و همچنین در نظر دارد برنامه هایی از قبیل همایش، مسابقات و برگزاری کارگاه ها و سمینارهای آموزشی در جهت بالا بردن سطح آگاهی مربیان کارورزان و ورزشکاران پیلاتس برگزار کند و این امر میسر نخواهد شد مگر با یاری جناب اقای دکتر امید حاجتی ریاست محترم هیات ورزشهای همگانی استان خوزستان.
قنبرنژاد درباره آِینده پیلاتس کشور نیز اظهار داشت: پیلاتس در حال حاضر با رهبری اقای متقیان نژاد در صدر قرار دارد و با توجه اینکه در حال حاضر اقای متقیان در آسیا به عنوان دبیر غرب آسیا در پیلاتس و همچنین در کنفدراسیون جهانی پیلاتس نماینده ایران و یکی از دبیران جوان و کرسی دار است، بی شک جایگاه پیلاتس بسیار بالاتر خواهد رفت.
وی در پایان با آرزوی مستقل عمل کردن پیلاتس به عنوان یک فدراسیون، بیان کرد: از تمامی کسانی که در پیشرفت پیلاتس در جای جای کشور نقش داشته اند، تشکر میکنم و و آرزو دارم هر چه سریع تر این ویروس از بین برود و عزیزان مبتلا به این ویروس سلامتی کامل خود را رو بدست آورند.
امیرحسین خواجه خباز
Saturday, 19 July , 2025