مزدا صوفی، سرپرست فدراسیون کاراته، در آستانه برگزاری مجمع انتخاباتی، با تأکید بر ضرورت انتخاب اصلح و آگاهانه توسط اعضای مجمع، به بیان عملکرد خود پرداخت و با نگاهی رو به جلو، مسیر آینده کاراته را ترسیم کرد.

به گزارش پایگاه خبری ورزش ایران – ۹۱ورزشی؛ صوفی تأکید کرد که تمامی اقداماتش در مدت سرپرستی، با هدف ارتقای نام کاراته ایران بوده است. و اظهارداشت: هر آنچه انجام داده‌ام برای کاراته ایران بوده و تنها خواسته‌ام سرافرازی این رشته پرافتخار است. امروز، بهار در کاراته آغاز شده است.

وی با اشاره به اهمیت تصمیم پیش‌روی مجمع، این انتخاب را مسئولیتی تاریخی دانست و ادامه داد: اعضای محترم مجمع، امانت‌داران آینده کاراته هستند. مسیر عدالت و توسعه آغاز شده و اکنون باید با انتخابی آگاهانه، راه را برای حرکت رو به جلو هموار کرد.

صوفی همچنین نسبت به بی‌اخلاقی‌هایی که گاه خارج از بدنه کاراته رخ می‌دهد، واکنش نشان داد و با قاطعیت گفت: عده‌ای تلاش کردند با تهمت و افترا، فضای کاراته را ملتهب کنند، اما با هوش و آگاهی جامعه فهیم این ورزش، این طراحی‌ها خنثی شده است. اخلاق و معنویت، شاکله اصلی کاراته است و نباید از آن فاصله گرفت.

او لازمه پیشرفت در دنیای امروز کاراته را تعامل، انضباط و وحدت دانست و تأکید کرد: مدیریت در کاراته باید مبتنی بر خدمت باشد، نه منفعت. هدف، قدرت‌نمایی جهانی و قاره‌ای است، اما این مهم تنها با کار تیمی، برنامه‌ریزی و دید سیستمی محقق می‌شود.

صوفی عدالت را زیربنای توسعه دانست و افزود: عدالت یعنی توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع. تبعیض در دسترسی به امکانات، موجب شکاف و عقب‌ماندگی خواهد شد. توسعه و عدالت به هم پیوسته‌اند؛ یکی بدون دیگری، معنا ندارد.

وی سپس به فضای نقد و تخریب در کاراته اشاره کرد و گفت: نقد درست، نشانه رشد است و به تقویت و کارآمدی منتهی می‌شود. اما قاعدتاً نقد نباید به تخریب و معارضه تبدیل شود. اگر فضای نقد از چهارچوب‌های صحیح خارج شود، اثرات تخریبی خواهد داشت.

سرپرست فدراسیون کاراته همچنین به برخی از فرصت‌های مغفول در استان‌ها اشاره کرد و خواستار بازنگری در سیاست‌های استانی شد. او استفاده از فناوری و توسعه فنی را رمز موفقیت در حوزه قهرمانی و حتی اقتصاد ورزش دانست و در ادامه گفت: در طول این چند ماه حضور من در فدراسیون کاراته، ۹ اعزام رسمی صورت گرفت که نتایج آن بازگشت کاراته به جایگاه و مسیر اصلی قهرمانی بوده است. حضور مداوم در لیگ‌های جهانی سری آ و پریمیر لیگ و کسب چهار سهمیه بازی‌های جهانی که مورد توجه وزارت ورزش و جوانان است، از جمله این دستاوردهاست.

در حوزه بانوان نیز صوفی عملکرد مجموعه تحت مدیریتش را قابل توجه و تحسین دانست و گفت: هیچ تفاوتی میان بانوان و آقایان قائل نیستیم. چه بسا بانوان ما در بسیاری از موارد پیشتاز بودند و کسب سه سهمیه فهرمانی جهان، نشانه‌ای از این تلاش و کوشش مستمر است.

او همچنین بر نقش حیاتی مربیان قهرمان‌ساز تأکید کرد و گفت: باید جایگاه مربیان در ساختار فنی تثبیت شود. آن‌ها تنها زمینه مدال‌آوری را فراهم نمی‌کنند، بلکه پهلوانی، اخلاق و انسانیت را آموزش می‌دهند.

صوفی به رویکرد مدیریتی‌اش پرداخت و گفت: ما در چارچوب قانون حرکت کردیم و با توجه به تأکید مقام عالی وزارت در خصوص تعارض منافع در ورزش، سعی کردیم این راهبرد را عملیاتی کنیم.
یکی از نمادهای تعارض منافع، سبک‌ها است که سعی نمودیم چهارچوب و انضباط لازم را در فعالیت‌های سبکی لحاظ کنیم و به موازات آن از سبک‌ها حمایت‌های قانونی موضوعه را داشته باشیم. بر طبق اساسنامه مصوب فدراسیون، نهاد مستقلی است و نگاه‌مان به ورزش، ورزشی بوده نه سیاسی. ما سیاست ورزشی داریم، اما ورزش سیاسی را نمی‌پذیریم.
امروز، بیش از هر زمان، به مدیرانی نیاز داریم که با شفافیت، تخصص، تعهد و مسئولیت‌پذیری، کاراته ایران را به جایگاه شایسته‌اش برسانند.

صوفی در پایان گفت: فدراسیون با حفظ امانت و رعایت بی‌طرفی در انتخابات پیش رو، مساعی حداکثری لازم را برای انتخابات شفاف و عادلانه به کار خواهد بست

  • نویسنده : محمد مهدی اسماعیلی رها