یکی از اعضای کمیته فنی مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور در خصوص حوادث تلخ این پیکارها گفت: توطئه‌ای در کار بود و شاید برخی با این حرکت به دنبال خدشه‌دار کردن میزبانی کرمانشاه و اعتبار کشتی ایران بودند.

به گزارش خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا)، مسابقات کشتی قهرمانی جوانان کشور اواخر هفته گذشته در شهر کرمانشاه برگزار شد که با حوادث تلخی همراه بود تا جایی که یکی از قهرمانان کشتی جوانان ایران و جهان با حمله به میز کمیته فنی و برخورد فیزیکی با غلامرضا محمدی سرمربی تیم جوانان، اتفاقی ناشایست را در سالن برگزاری مسابقات رقم زد.

سعید ابراهیمی یکی از مربیان سازنده کشور که به عنوان ناظر فنی در سالن مسابقات حضور داشت روایت جدیدی از اتفاقات و حواشی این رقابت‌ها دارد.

وی که در کنار جعفر دلیری، غلامرضا محمدی، احسان امینی و عباس حاج‌کناری به عنوان کمیته فنی پیکارها در کرمانشاه حضور داشت در این خصوص می‌گوید: بی‌تردید توطئه‌ای در کار بود تا هم کشتی کرمانشاه و هم میزبانی مسابقات را تحت تاثیر قرار دهد یا اینکه رئیس هیات استان را خراب کنند. شاید اطلاعات غلط به سبحان یاری داده باشند و وی نیز فریب خورده باشد. البته یک کشتی‌گیر که داعیه قهرمانی در ایران و جهان را دارد باید بیاموزد که برد و باخت همیشه در ورزش وجود دارد و بازیچه دست دیگران نشود.

آقای ابراهیمی چرا مسابقات کرمانشاه غرق در حواشی شد؟

اول باید از هیات کشتی استان کرمانشاه و مسوولان برگزاری رقابت‌ها تشکر کنم که میزبانی عالی داشتند و رقابت‌ها طبق برنامه برگزار شد، اما اتفاقی رخ داد که همه حاضران در سالن را به شوک فرو برد. نمی‌دانم چرا یک کشتی‌گیر جوان به خود اجازه می‌دهد به یکی از بزرگان این رشته توهین کند. استاد غلامرضا محمدی ده‌ها شاگرد و قهرمان تحویل ورزش ایران داده و این بی‌ادبی، توهین به جامعه کشتی بود.

اصلا اینگونه نیست؛ قرعه رقابت‌ها روز پیش از مسابقه یا نهایتا چند ساعت قبل از شروع رقابت‌ها انجام می‌گیرد و هیچ مربی یا ناظر فنی در آن دخالت ندارد. برای غلامرضا محمدی چه تفاوتی داشت که سبحان یاری با چه کسی روبرو شود. او در چند تورنمنت به عنوان یکی از اعضای کمیته فنی حضور داشته و من شاهد بودم تمام تمرکزش بر روی رقابت و عملکرد جوانان بود. اینکه چرا توهم دستکاری قرعه یا دخالت سرمربی تیم جوانان ایجاد شد، سوالی است که باید یاری به آن پاسخ دهد.

سبحان یاری بعد از بی‌ادبی در برابر میز کمیته فنی و توهین به یکی از بزرگان کشتی ایران از سالن گریخت و دیگر کسی او را ندیدو نمی‌دانم هدفش چه بود و چرا این جسارت را به خودش داد تا به پیشکسوت کشتی ایران توهین کند. اگر دنبال احقاق حق بود در سالن می‌ماند تا اهالی کشتی پاسخ وی را می‌دادند.
غلامرضا محمدی فردی شناخته شده در کشتی ایران است و همه وی را می‌شناسند. اینگونه نبود که مربیان یک استان بخواهند از وی پشتیبانی کنند بلکه تمام کسانی که در سالن بودند به احترام محمدی این بی‌ادبی و توهین را محکوم کردند و شاید اگر سبحان یاری از سالن فرار نمی‌کرد داستان به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد. محمدی برای کشتی ایران قابل احترام است و همه در سالن به این مهم اعتراف داشتند.

من نمی‌دانم هدف وی چه بود و چه کسانی پشت این داستان بودند اما کشتی ورزش پهلوانی است و اگر هم فردی در آن می‌بازد دنیا به آخر نخواهد رسید. بسیاری از قهرمانان ما حتی با ناداوری مدال المپیک را از دست دادند اما خویشتن‌دار بودند. غلام محمدی اصلا در ماجرای باخت سبحان یاری نقشی نداشت اما در وی توهم ایجاد شده بود که سرمربی تیم جوانان عامل باخت او است. نمی‌دانم چه کسی این توهمات را به یاری القا کرده بود که وی چنین بی‌پروا به میز اعضای کمیته فنی حمله کرد.

بی‌تردید توطئه‌ای در کار بود تا هم کشتی کرمانشاه و هم میزبانی مسابقات را تحت تاثیر قرار دهد یا اینکه رئیس هیات استان را خراب کنند. شاید اطلاعات غلط به سبحان یاری داده باشند و وی نیز فریب خورده باشد. البته یک کشتی‌گیر که داعیه قهرمانی در ایران و جهان را دارد باید بیاموزد که برد و باخت همیشه در ورزش وجود دارد و بازیچه دست دیگران نشود.

مربی بیشتر از پدر و مادر در تربیت کشتی‌گیر نقش دارد، او با شاگرد خود زندگی می‌کند من بارها از زندگی شخصی خودم برای شاگردانم گذشتم و مشکلات زیادی را تجربه کردم. استاد محمدی که بسیاری از بزرگان کشتی را تربیت کرده بی‌تردید بیش از امثال من در کشتی وقت گذاشته و برای این رشته زحمت کشیده و شایسته احترام است. با هر منطقی که حساب کنیم رفتار یاری قابل توجیه نیست. این رفتار را تنها می‌شود بی‌ادبی محض لقب داد که از سوی یک جوان شکل گرفت و حتی میزبانی و مهمان‌نوازی خوب استان کشتی دوست کرمانشاه را تحت تاثیر قرار داد.

من در جایگاه کمیته انضباطی نیستم و حتی شناختی از اعضای کمیته انضباطی فدراسیون ندارم اما آقا غلام فرد بزرگوار و بزرگ منشی است. بی‌ادبی یک جوان نیز تاثیر در جایگاه و شان وی در کشتی ندارد.

شاید هم سبحان یاری تحت تاثیر باخت در قهرمانی کشور این حرکت را انجام داده؛ باختی که موجب از دست رفتن دوبنده تیم ملی شد.

در قهرمانی کشور باخته، فینال المپیک را که نباخته؛ ما برای توجیه شکست خود نباید به دنبال بهانه باشیم بلکه باید ایرادها را برطرف و برای رقابت آماده شویم. یاری الان در رده سنی بزرگسالان کشتی می‌گیرد و با این حرکت نه تنها نتوانست به هدفش برسد بلکه ممکن است آینده وی نیز تحت تاثیر این رفتار قرار گیرد.ِ

  • نویسنده : محمد مهدی اسماعیلی رها